Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ενα καταπράσινο παρτέρι από όσπρια και δημητριακά θ'ανθίσει στην κουζίνα μας,σπέρνοντας τους σπόρους σε μαλακό "έδαφος"από βαμβάκι ή χώμα.
Σιγουρευόμαστε ότι δεν υπάρχει ρεύμα αέρα,τους προσφέρουμε φως και μπόλικο νερό και τους αφήνουμε να μας αποκαλύψουν το πράσινο μυστικό της βλάστησης.























Η μικρή πολυτέλεια για την ώρα του καφέ.
Ενα όμορφο μικρό τραπεζομάντηλο δημιουργείται πλέκοντας μικρά μοτίφ,σ'ενα εύκολο παιχνίδι με το βελονάκι.Στην ένωση τους σχηματίζουν τετράγωνα και στο τελείωμα φεστόνια.












































Μήλα με Ζαμπαγιόνε


8 μήλα γκόλντεν
1ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 ξύλο κανέλλα
8 κρόκους
12 κουταλιές ζάχαρη
8 κουταλι΄ς γλυκό κρασί Σ'αμου ή Λήμνου
200 γρ κρέμα γάλακτος

Ρίχνεται σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ξηρό κρασί,2ποτήρια νερό και 4 κουταλιές ζάχαρη.Βράζετε για 10 λεπτά και προσθέτετε την κανέλλα και τα μήλα αφού τα ξεφλουδίσετε και τα κόψετε στα τέσσερα.Τα αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά.
Αφαιρείτε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα τα μήλα και τα ακουμπάτε σε καθαρή πετσ'ετα της κουζίνας.
Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.Συνεχίζετε να ανακατεύετε ενώ ρίχνετε το γλυκό κρασί.
Βράζετε την κρέμα σε μπαιν μαρί,ανακατεύετε με σύρμα και όταν δέσει θα είναι έτοιμο το ζαμπαγιόνε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και όταν πήξει την προσθέτετε στο ζαμπαγιόνε ανακατεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα πάνω.
Μοιράζετε τα μήλα στα μπωλ τα καλύπτετε με ζαμπαγιόνε και γαρνίρετε προαιρετικά με μια ροζέτα σαντιγύ και τριμμένα μπισκότα με αμύγδαλο.

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχα φίλη μου , για το γλυκό σου υπόσχομαι να το κάνω , το άλλο είμαι λίγο...γιατί δεν αγαπώ τα φαγητά με φρούτα.Υπέροχες εικόνες σαν παλιά δαντέλα μου θυμίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή