Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Στον κύκλο της δαντέλας
Αριστουργηματικοί κύκλοι από δαντέλα ομορφαίνουν με την παρουσία τους και συμπληρώνουν με επισημότητα τη διακόσμηση του σπιτιού.Χαρίζουν μια πινελιά καλού γούστου στο τραπέζι μας,στο δίσκο σερβιρίσματος,πάνω σ'ενα έπιπλο.
























































Τούρτα σοκολάτας























Για τη βάση

150γρ βούτυρο 150γρ ζάχαρη 6 αυγά 60γρ γαλέτα 50γρ αμυγδαλόψιχα τριμμένη 30γρ αλεύρι
Για την κρέμα σοκολάτας
250γρ γάλα 80γρ σοκολάτα κουβερτούρα 25γρ κορν φλάουρ 2 αυγά
80γρ ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας 125 γρ κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
3-4 κουταλιές κακάο
Ετοιμάζουμε τη βάση της τούρτας .
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκουςτων αυγών.Λιώνουμε τη σοκολάτα,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών,Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγγα.Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών σταδιακά,τη γαλέτα το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την μαρέγκα,ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αποροφηθεί από το μείγμα.Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα διαμέτρου 24 εκ και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε την σοκολάτα.Ανακατευουμε συνέχεια,την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας την ζάχαρη.Μουλιάζουμε την ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό.Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε,αφήνοντας το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά να πάρει μερικές βράσεις.Προσθέτουμε την μαρέγκα στην κρέμα,ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε την λιωμένη ζελατίνα σην κρέμα,ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.Κατά διαστήματα ανακινούμε να μην πιάσει κρούστα.
Κόβουμε την βάση της τούρτας σε τρία ή τέσσερα οριζόντια κομμάτια.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την προσθέτουμε σταδιακά στην κρέμα,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αποροφηθεί τελείως.Αλείφουμε με σπάτουλα κάθε κομμάτι βάσης με την κρέμα και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.Κρατάμε λίγη κρέμα για το άλειμμα της τούρτας γύρω γύρω.Πασπαλίζουμε με το κακάο και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου